مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان گفت: در مجموع همکاری بخش دولتی و خصوصی در سال جاری، ۵۰ هزار نفر آموزشهای مهارتی را در کارگاههای فعال این دستگاه پشت سر گذاشتهاند.
حشمتالله معتمدی در حاشیه برگزاری مسابقات رباتیک دانشآموزی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مسابقات رباتیک ویژه دانشآموزان ابتدایی و متوسطه اول و خانوادههای آنان با حضور ۳۴ تیم و ۳۲ دانشآموز و با مشارکت آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد هوشمان در دو مرحله در مرکز آموزش فنی و حرفهای ۲۲ بهمن خرمآباد برگزار شد.
وی افزود: این مسابقات در سطح استانی در دو مرحله لیگ ربات جنگجو ویژه دانشآموزان و ساخت سفینه فضایی برای نجات تخممرغ ویژه خانوادههای دانشآموزی برگزار شد که سه نفر به مسابقات کشوری راه یافتند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان در ادامه با اشاره به مشکلات و چالشهای موجود در حوزه اشتغال گفت: مهارتآموزی در خوداشتغالی و ایجاد مشاغل حوزه کارآفرینی تأثیر بسزایی خواهد داشت.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان توضیح داد: سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان یک نهاد رسمی در راستای ترویج مهارتآموزی وظیفه ذاتی و قانونی دارد و در جهت ترویج و شناخت هر چه بیشتر مهارتآموزی در بین جوانان به برگزاری مسابقات اقدام میکند.
معتمدی با اشاره به اینکه کارگاههای آموزشی در دو بخش خصوصی و دولتی فعال هستند، افزود: بیش از ۹ هزار حرفه و شغل و شایستگی توسط این سازمان شناسایی شده و استانداردهای بینالمللی نیز برای این تعداد حرفه تدوین شده است.
وی با بیان اینکه مدارک فنی و حرفهای در ۲۰۰ کشور دنیا قابل ترجمه و پذیرش است، ادامه داد: آموزش فنی و حرفهای لرستان با ۱۹ مرکز و ۲۰۰ کارگاه فعال، حدود ۴۰۰ حرفه آموزش را به جامعه هدف خود آموزش میدهد.
معتمدی با اشاره به اینکه مسابقات مهارتی در فنی و حرفهای با عناوین مختلف و در چند سطح برگزار میشود، افزود: یکی از آنها مسابقات ملی مهارت است که هر سال در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری و هر دو سال در سطح جهانی برگزار میشود.
وی اظهار کرد: اولین دوره مسابقات نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ در سطح کشور برگزار شد که لرستان در این مسابقات دو مدال طلا و دو مدال برنز در رشته آشپزی و تعمیرات موبایل به دست آورد.
مدیرکل فنی و حرفهای لرستان با بیان اینکه مسابقات مهارتی بین زندانیان در دو سطح شهرستانی و استانی برگزار شده است، گفت: همچنین مسابقات کارگران طی دو سال بین کارگران کارخانههای کشور برگزار شده که هر دو سال لرستان در دو رشته تعمیر اسنوا و رشته جوشکاری به ترتیب صاحب مدال طلا و نقره شده است.
وی اضافه کرد: در مسابقات ملی مهارت در سال جاری ۱۳ نفر به مرحله کشوری اعزام شدهاند که در این مسابقات نیز دو مدل طلا، دو مدال برنز و چهار مدال توسط نفرات اعزامی برای لرستان به دست آمده است.
معتمدی گفت: مسابقات مهارتی در رشته رباتیک در سطح دانشآموزی و متوسطه با هدف استعدادیابی برگزار میشود که ضمن شناسایی استعدادها آموزشهای تکمیلی به افراد شرکتکننده داده میشود تا پس از آن با آمادگی بیشتری به مسابقات شهرستانی، استانی و کشوری و جهانی اعزام شوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان با اشاره به اینکه در سالهای گذشته در رشته رباتیک اقبال چندانی نداشتهایم، اظهار کرد: با فراهم کردن زیرساختهای لازم و برگزاری مسابقات در بین دانشآموزان ابتدایی و متوسطه و شناسایی استعدادها زمینه ترغیب خانوادهها و جوانان همچنین ایجاد ارتباط دوسویه با فنی و حرفهای میسر و تسهیل شده است.
معتمدی با اشاره به اینکه مسابقات ملی مهارت مهمترین مسابقه در فنی و حرفهای است که سنین ۱۶ تا ۲۱ سال میتوانند در آن شرکت کنند، خاطرنشان کرد: در حوزه مسابقات ملی مهارت دولت یکسری مشوقها جهت ترویج هرچه بیشتر مهارتآموزی بین مهارتآموزان با هدف روی آوردن جوانان به مهارتآموزی در نظر گرفته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای لرستان تصریح کرد: افرادی که در مسابقات کشوری موفق به کسب مدال میشوند به عنوان سربازمربی در کارگاههای ما به کار گرفته میشوند و اگر ادارهای استخدام داشته باشد، امتیازی برای آنها محسوب میشود، از طرفی مدالآوران به بنیاد ملی نخبگان معرفی میشوند و بنیاد نیز تسهیلاتی در اختیار آنها قرار میدهد و به مسابقات جهانی اعزام میشوند و اگر در مسابقات جهانی نیز مدال کسب کنند، امتیازهایی که برای سایر تیمهای ملی در نظر گرفته میشود برای آنها نیز لحاظ خواهد شد.
- ✔هزاران شرکت خصوصی ، دولتی و مجموعه اقتصادی از سراسر کشور در حال استخدام
- ✔دهها هزار کارجو با مهارتها و تخصصهای متنوع ؛ از کارآموز تا فوق تخصص
- ✔اطلاع رسانی جدیدترین اخبار استخدامی خصوصی و دولتی
- ✔ثبتنام رایگان ، سریع و آسان
- ✔مجوز رسمی وزارت کار