بیمه مسئولیت کارفرما چیست و چه پوشش هایی دارد؟

بیمه مسئولیت کارفرما چیست و چه پوشش هایی دارد؟

بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان یا بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما یکی از انواع بیمه مسئولیت است که کارفرما ها می توانند با کمک آن چنین حوادثی را مدیریت کنند. اگر می خواهید به طور کامل با بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان آشنا شوید و یا بدانید که بیمه مسئولیت کارفرما چیست؟ در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید

حوادث و رخداد های بسیاری در هر محیط کاری محتمل هستند و افرادی که در مشاغل گوناگون مانند کارگاه ها و کارخانه ها و ادارات و شرکت های مختلف مشغول به کار هستند، همواره مورد تهدید برخی خطرات مالی و جانی کوچک و بزرگ هستند.

به طور مثال ساختمان های در حال ساخت معمولا یکی از پر حادثه ترین محیط های کارگاهی است که به دلیل بی احتیاطی حوادث متعددی در آنجا اتفاق می افتد طبق تصویب قانون کار تمام مسئولیت های ناشی از رخ دادن حادثه در محیط کار بر عهده کارفرما است و همین موضوع باعث شده که بیمه، طرح های مختلفی بر محافظت از کارکنان و همچنین از کارفرمایان در قبال خسارت های احتمالی و شرایط خاص آنها ارائه دهد.

بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان چیست؟

این بیمه نامه یکی از مهمترین بیمه هاست و تهیه آن برای کارفرمایان اجبار قانونی دارد. این بیمه مسئولیت کارفرما را در مقابل خسارت های مالی و جانی کارکنان را تحت پوشش قرار می دهد و در صورت وقوع حوادث ناگوار، پرداخت خسارت ناشی از آن حوادث را بر عهده می گیرد.

بیمه مسئولیت انواع مختلفی دارد و به سه گروه دسته بندی اصلی، تقسیم می شود:

  • بیمه مسئولیت مدنی
  • بیمه مسئولیت قرار دادی
  • بیمه مسئولیت متقابل

هر کدام از این دسته بندی های اصلی، به چند شاخه دیگر نیز تقسیم می شوند و بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان، یکی از انواع بیمه مسئولیت مدنی است

به صراحت در قانون کار اعلام شده است که اگر در هنگام کار، حادثه یا اتفاقی رخ دهد که دلیل آن عدم رعایت مقررات فنی و حفاظت کار و بهداشت باشد و از طریق آن خسارت مالی و جانی به کارگران وارد شود، کارفرما مقصر شناخته خواهد شد و مسئولیت جبران خسارت به صورت کامل بر عهده اوست.

8

انواع بیمه مسئولیت کارفرما

بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان، در 4 نوع مختلف ارائه شده است. که هر کدام از بیمه ها مخصوص یک حوزه خاص هستند و برای یک حوزه خاص کاربرد خواهند داشت. علت این کار این است که هر کدام از این حوزه های کاری، شرایط و خطرات اختصاصی خود را دارند و هریک از این گروه ها و دسته بندی ها، با توجه به خطرات احتمالی هر محیط یا هر مکان، پوشش ها و شرایط متنوعی را ارائه می دهند.  پس قبل از خرید هر یک از این بیمه ها، حوزه کاری خودرا مشخص کنید و سپس بیمه ای راخریداری کنید که به صورت اختصاصی برای حوضه کاری شما در نظر گرفته شده است.

  • بیمه مدنی کارفرما در قبال کارکنان ویژه فعالیت های خدماتی، صنعتی، تولیدی و بازرگانی
  • بیمه مسئولیت مدنی کار فرما در قبال کارکنان فعالیت های عمرانی
  • بیمه مسئولیت کار فرما در قبال کارگران ساختمانی
  • بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان طرح پیمان (پیمان کاران فرعی)

بیمه مسئولیت کار فرما در قبال کارگران ساختمانی

این بیمه مناسب برای کارفرمایان و کارکنان پروژه های ساختمانی است. و با داشتن شرایط و پوشش های متنوع،  بهترین شرایط را برای کارفرما های پروژه های ساختمانی و کارکنان آنها ارائه می دهد. این بیمه را می توان به صورت بی نام نیز به کار برد و با استفاده از آن کارکنان و کارگران ساختمان را نسبت به حوادث و اتفاق های احتمالی بیمه کرد.

همچنین این بیمه نامه دارای کلوز هایی متعددی است که در هنگام خرید بیمه نامه می توان با پرداخت حق بیمه بیشتر و با افزودن این کلوز ها به بیمه نامه، از خدمات بیمه ای گسترده تری برخوردار شد

بیمه مدنی کار فرما در قبال کارکنان ویژه فعالیت های خدماتی، صنعتی، تولیدی و بازرگانی

این بیمه نامه مختص کارکنان و کارمندان دولتی، شرکت های خصوصی خدماتی و بازرگانی و همچنین کارگران مشغول در کارگاه ها و کارخانجات می باشد. پوشش های این بیمه نامه مشابه سایر انواع بیمه مسئولیت کارفرما است و تهیه آن برای تمامی کارفرمایان در دسته های ذکر شده الزامی است.

بیمه مسئولیت مدنی کار فرما در قبال کارکنان فعالیت های عمرانی

فعالیت های عمرانی شهری و جاده ای معمولا بسیار بزرگ و وسیع هستند و به همین علت احتمال وقوع حادثه و خطرات مختلف در آن ها نیز بیشتر است. از طریق بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان فعالیت های عمرانی، می توان تمام حوادث جانی و حوادث مالی اشخاص ثالث و البته نیروهای کار شاغل در آن پروژه را بیمه کرد.

به این نکته مهم دقت کنید که نرخ حق بیمه برای  هر پروژه ساختمانی و عمرانی به صورت مجزا و پس از بازدید از محل پروژه و روشن شدن مشخصات و پوشش هی مورد نیاز برای آن، تعیین می شود.

9

بیمه مسئولیت مدنی پیمان کاران فرعی

هر پروژه بزرگی دارای بخش های گوناگونی است که معمولا انجام کارها و اجرای بخش های مختلف آن را یک یا چند پیمانکار فرعی (علاوه بر پیمانکار اصلی) پیش می برند. در این نوع پروژه ها پیمانکاران فرعی نیز می توانند با استفاده از بیمه مسئولیت مدنی پیمانکاران فرعی، مسئولیت های خود نسبت به نیرو های مجموعه و اشخاص ثالث را تحت پوشش بیمه قرار دهند. به عنوان مثال از این طرح در یک حوزه کوچک، موضوع این طرح میتواند کارکنان خدماتی و نظافتی داخل واحد مسکونی باشد.

پوشش های بیمه مسئولیت مدنی کارفرما

از آنجا که بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان، وظیفه دارد که تمام مسئولیت های کارفرما را تحت پوشش قرار دهد، بنابراین، مهم ترین پوشش ها و البته سقف تعدات شرکت بیمه برای هر یک از پوشش ها نیز در بیمه نامه تعیین می شود. به طور کلی بیمه مسئولیت مدنی کار فرما در قبال کارکنان موارد زیر را تحت پوشش قرار می دهد:

  • فوت کارکنان
  • نقص عضو کارکنان
  • هزینه های پزشکی کارکنان

.گاها ممکن است که اتفاقات و حوادث گوناگونی در محیط کار روی دهد که کارفرما در وقوع آن حادثه هیچ نقشی نداشته است و مسبب اصلی حادثه، کارکنان بوده اند. در اینجا نیز بیمه هزینه خسارت را تقبل نمی کند و تحت پوشش قرار نمی دهد.

خطرات تحت پوشش بیمه مسئولیت کارفرمایی

در بیمه مسئولیت کار فرما در قبال کارکنان، خطرات گوناگونی پیش بینی شده است که  در صورت وقوع حادثه بیمه مسئولیت حادثه را بر عهده می گیرد و خسارت وارده را پرداخت خواهد کرد. انواع خطراتی که تحت پوشش بیمه مسئو لیت کارفرما در قبال کارکنان است، شامل این موارد می باشد.

  • هرگونه حوادثی که برای کارگران اتفاق بیفتد و کارفرما مسئول آن شناخته شود مانند: سقوط از ارتفاع، سقوط اشیاء از ارتفاع  صدمه به کارکنان، آسیب کارکنان از وسایل نقلیه موتوری در محیط کارگاه، جزء خطرات تحت پوشش است.
  • انواع حوادثی که موجب خسارت جانی برای اشخاص ثالث می شود، در صورت داشتن کلوز مربوطه شامل خطرات تحت پوشش است.
  • مسئولیت متقابلی که نیرو های کار در قبال همدیگر دارند منجر به خسارت شود، از خطرات تحت پوشش بیمه به شمار می آید.
  • هر حادثه ای که در محیط و مکان کارگاهی صورت بگیرد، از خطرات تحت پوشش این بیمه است.
  • حوادثی که هنگام ایاب و ذهاب نیروهای کار روی می دهد، از خطرات تحت پوشش بیمه حساب می شود.
  • هر گونه حادثه ای که در هنگام ماموریت های خارج از محیط کارگاه برای کارکنان و کارگران، رخ می دهد، در صورت داشتن کلوز مربوطه شامل خطرات تحت پوشش است.
  • تمام حوادث صورت گرفته براثر تصادف و حوادث وسایل نقلیه، از خطرات تحت پوشش بیمه می باشد.
  • صدمه های جسمانی بر اثر حمله حیوانات وحشی یا گزیدگی توسط حیوانات، از خطرات تحت پوشش بیمه است.
  • در حوادثی که از به کارگیری افراد در مشاغل غیرتخصصی صورت می گیرد، از خطرات تحت پوشش بیمه به حساب می آید.

هنگام وقوع انواع حوادث که بر اثر خطرات گفته شده، بیمه مسئولیت آن را به عهده می گیرد و هزینه های آنرا تحت پوشش قرار می دهد.

موارد خارج از پوشش بیمه مسئولیت کار فرما در مقابل کارکنان

بیمه مسئولیت کارفرما درقبال کارکنان، موارد مختلفی را تحت پوشش قرار می دهد و شامل حوادثی می شود که در محیط کارگاه رخ داده است. ولی موارد مشخصی هم وجود دارد که کارفرما مسئولیتی در قبال آن حادثه نخواهد داشت. بنابراین بیمه مسئولیت کارفرما نیز مسئولیت آن حادثه را بر عهده نمی گیرد و خسارتی پرداخت نمی کند.

موارد زیر از جمله مهم ترین مواردی هستند که تحت پوشش بیمه مسئولیت کارفرما درقبال کارکنان نیست و در صورت وقوع حوادث بر اثر یکی از آنها، مسئولیت آن با خود کارکنان است.

  • هر نوع حادثه و خسارتی که در اثر جنگ به وجود می آید، زیر پوشش بیمه نیست.
  • حوادث که بر اثر نزاع و در گیری موارد مشابه آن شکل می گیرد، تحت پوشش بیمه نمی باشد.
  • حوادثی که هنگام تعطیلی کار رخ می دهد، تحت پوشش بیمه نیست.
  • فعالیت ها واعمال عمدی که بیمه گذار و کارکنان او موجب خسارت شده است، بیمه پوششی برای آن ندارد.
  • حوادثی که ناشی از مصرف مواد مخدر، روان گردان، نوشیدنی های الکلی و سایر موارد مشابه، رخ می دهد تحت پوشش بیمه نیست.
  • هر نوع خسارت وارده از مواد رادیواکتیو، تحت پوشش بیمه نمی باشد.
  • خساراتی که به کارگران زیر 15 سال وارد می شود، بیمه هیچ هزینه ای قبول نمی کند. چون استخدام نیروی کار زیر 15 سال مخالف قانون است و به همین خاطر آنها نمی توانند از پوشش های بیمه ای استفاده کنند.
  • اتباع خارجی که بدون مجوز و به صورت غیر قانونی در حال کارو فعالیت هستند در صورت بروز حادثه و خسار، بیمه هیچ مسئولیتی در قبال آنها ندارد.
  • انواع مجازات و محکومیت های جزای نقدی که به نفع دولت اعلام شده است، و هر نوع مجازاتی که با پرداخت مبلغ مشخصی بتوان آن را خرید، نمی تواند برای جبران هزینه ازاین بیمه استفاده کند و تحت پوشش بیمه نیست.

هریک از کارفرماها می توانند با توجه به نوع فعالیت شان، شرایط اختصاصی، نوع کار و کارکنان خود، یکی از انواع بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان را خریداری کنند و بدین وسیله خسارات وارده بر اثر حادثه را از طریق بیمه جبران کنند. چون در اغلب مکان های کارگاهی وقوع حادثه دور از انتظار نیست و حوادث و اتفاقات گوناگونی رخ می دهد. همچنین طبق قانون مسئولیت این حوادث بر عهده کارفرما است. یکی از بهترین بیمه های موجود در این حوزه بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان می باشد با این بیمه کار فرما با  خیالی راحت و دور از استرس حوادث احتمالی در حوزه ساختمانی، به کار کارکنان رسیدگی می کند.

جمع بندی

در این مقاله با بیمه مسئولیت کارفرما درقبال کارکنان آشنا شدیم. همانطور که از شرایط و پوشش های این بیمه مشخص است، تهیه آن علاوه بر اینکه از لحاظ قانونی اجباری بوده، اهمیت بسیار بالایی در پیشگیری از خسارات احتمالی دارد و داشتن آن هم مایه آسودگی خاطر کارفرمایان از حوادث احتمالی و هم پشتوانه ای قابل اطمینان برای کارکنان می باشد.


استخدام-یار-2
“همین حالا در استخدام‌یار ثبت‌نام کنید”
کارجویان و کارفرمایان محترم ؛ فرآیند استخدام و کاریابی خود را به متخصصان استخدام‌یار بسپارید  
  • هزاران شرکت خصوصی ، دولتی و مجموعه اقتصادی از سراسر کشور در حال استخدام
  • ده‌ها هزار کارجو با مهارت‌ها و تخصص‌های متنوع ؛ از کارآموز تا فوق تخصص
  • اطلاع رسانی جدیدترین اخبار استخدامی خصوصی و دولتی
  • ثبت‌نام رایگان ، سریع و آسان
  • مجوز رسمی وزارت کار
ورود به صفحه ثبت‌نام

ارسال دیدگاه

question