رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: اعلام کردیم به شرکتهای دانشبنیان به ازای استخدام نخبگان در مقطع کارشناسی ارشد ۵۵۰ میلیون تومان و در مقطع دکتری ۷۵۰ میلیون تومان اعطا میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر محمد صادق خیاطیان در نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، گفت: همه کسانی که در اکوسیستم نوآوری و فناوری اقتصاد دانشبنیان فعال هستند، میدانند که ارکان و مؤلفههایی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان نیاز است ولی آنچه که میان همه نظریه ها مشترک است، موضوع نیروی انسانی است.
وی نیروی انسانی را مهمترین ارکان اقتصاد دانش بنیان دانست و ادامه داد: در ایران نیز مهمترین عاملی که باعث توسعه دانش بنیان شده است و اکنون توانسته ایم در مدت یک دهه به آمار ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان برسیم، نیروی انسانی نخبه بوده است.
خیاطیان با تاکید بر اینکه اگر ما نیروی انسانی متخصص را نداشتیم به این آمارها نائل نمی شدیم، خاطرنشان کرد: اینکه مشاهده می شود کشورهای توسعه یافته و کشورهای اطراف ما به نیروی انسانی متخصص بها می دهند و مشوق های زیادی دارند تا نیروی انسانی سایر کشورها را جذب کنند، به دلیل این است که رکن اصلی اقتصادها دانش است. قبلا کشورهای پیشرفتهتر برنامه مفصلی برای جذب نیرو داشتند، ولی اکنون کشورهای همسایه نیز به این مقوله پرداختهاند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: علیرغم آنکه این کشورها از نظر منابع مالی در حد اعلا هستند، ولی در تامین نیروی انسانی دچار مشکل هستند و اینکه اقدام به تعریف مشوقهایی چون برنامه ملت کارآفرین، صندوق سرمایه خطرپذیر چند صد میلیارد دلاری و یا ویزای استارتاپی میکنند، به دلیل آن است که در نیروی انسانی نخبه محدودیتهایی دارند.
خیاطیان با بیان اینکه ایران از نعمت بزرگ نیروی انسانی متخصص و نخبه برخوردار است، گفت: سرمایه ما نفت و معاون نیست، بلکه سرمایه ما نیروهای انسانی است که در دانشگاههای کشور پرورش یافتهاند و امروز به این بالندگی رسیدهاند و وظیفه ما این است که از این نیرو بهره ببریم.
خیاطیان با بیان اینکه ما دو راهبرد اصلی را در حوزه اشتغال نخبگان در شرکتهای دانش بنیان در اختیار داریم، افزود: یکی کارآفرینی و دیگری کارمندی است که هر دو راهکار در جای خود مهم است و باید بخش دولتی ما مملو از افراد نخبه باشد، البته با انعطاف بیشتر و زمینهسازی بیشتر برای ظهور نخبگان.
وی ادامه داد: ولی به اعتقاد ما موضوع کارآفرینی برای نخبگان اثربخشتر است و هر چه بتوانیم این زمینه کارآفرینی فناورانه را توسعه دهیم، محملی است که نخبگان ما اثرگذاری بیشتری دارند و آنها نیز علاقهمند هستند که در این حوزه فعالیت کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: ما در صندوق نوآوری وظیفه خود میدانیم که از شرکتهای دانشبنیان حمایت کنیم، ولی همراستا با شعار دولت در حوزه اشتغال فارغالتحصیلان و نخبگان توجه کنیم و محمل آنها را همین شرکتهای دانشبنیان می دانیم.
وی خاطرنشان کرد: ما قبل از این به شرکتهای دانشبنیانی که در زمینه جذب نخبگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی فعال هستند، تسهیلات ارزانقیمت در اختیار آنها قرار میدادیم و دو سالی است که در این زمینه تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه کشور را در اختیار داریم که از سوی بانکها نیز مورد توجه قرار گرفتهاند.
خیاطیان اضافه کرد: این بندهای قانونی این زمینه را فراهم کرد که در سال قبل حدود ۵ هزار میلیارد تومان از طریق شبکه بانکی و امسال نیز به همین میزان تحت عنوان تبصره ۱۸ برای اشتغال حوزه دانشبنیان اختصاص یافته است. طبق این بند ما شرکتهایی را که در حوزه اشتغال نخبگان فعال بودند، به شبکه بانکی معرفی کردهایم.
وی تاکید کرد: عملکرد بانکی در این حوزه عملکرد خوبی نیست و ما به رئیس جمهور و بانک مرکزی گزارشها را ارائه کردیم و امیدواریم در اجرای این تبصره بهتر وارد عمل شوند، ولی شرکتهایی که توانستهاند این منابع را دریافت کنند، کمک خوبی بوده است.
خیاطیان کرد: در تدوین آییننامههای اجرایی این بند قانونی با همکاری وزارت اقتصاد اعلام کردیم که به ازای استخدام نخبگان در مقطع کارشناسی ارشد ۵۵۰ میلیون تومان و در مقطع دکتری ۷۵۰ میلیون تومان اعطا میشود.
به گفته وی، سقف این حمایت نیز ۳ میلیار تومان بوده، ولی برای افرادی که عضو بنیاد ملی نخبگان باشند، تا سقف ۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود: اجرای این بند قانونی شروع شده است و آمادگی داریم هر شرکتی که از ظرفیت نخبگانی استفاده کند، سقف حمایتها تا ۵ میلیارد تومان ارتقاء یابد.
- ✔هزاران شرکت خصوصی ، دولتی و مجموعه اقتصادی از سراسر کشور در حال استخدام
- ✔دهها هزار کارجو با مهارتها و تخصصهای متنوع ؛ از کارآموز تا فوق تخصص
- ✔اطلاع رسانی جدیدترین اخبار استخدامی خصوصی و دولتی
- ✔ثبتنام رایگان ، سریع و آسان
- ✔مجوز رسمی وزارت کار