رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: مهمترین دستور ما در آموزش و پرورش استثنایی ارتقای کیفیت و تقویت مدارس دولتی بوده است و ما با این رویکرد برنامه ریزی خود را انجام دادهایم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید طریفی حسینی، رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: مهمترین دستور ما در آموزش و پرورش استثنایی ارتقای کیفیت و تقویت مدارس دولتی بوده است و ما با این رویکرد برنامه ریزی خود را انجام دادهایم.
وی افزود: در سومین ازمون استخدامی سال ۱۴۰۲ اموزش و پرورش برگزار شد، ما هزار ردیف استخدام داشتیم. در این ازمون کسانی میتوانستند در ازمون شرکت کنند که لیسانس کاردرمانی و یا گفتار درمانی داشته باشند.
حسینی تصریح کرد: ۲۴۱۶ نفر برای آزمون استخدامی ثبت نام کردند که ۱۶۷۳ نفر در آزمون حاضر شدند.
وی افزود: ۱۱۶۸ نفر داوطلب فرآیند آزمون را طی کردند و به مرحله بعدی رسیدند که ما ۵۲۵ نفر را به عنوان قبولیهای نهایی اعلام کردیم و از یک بهمنها ابلاغ کاری آنها اعلام شده و امکان فعالیت آنها فراهم است.
حسینی در ادامه گفت: ما با توجه به خالی بودن برخی ردیفهای کاری، حدود ۵۴۱ نفر دیگر را برای تکمیل ظرفیت این آزمون در نظر گرفته ایم.
طریفی حسینی گفت: ۸۱۹ مرکز جامع داریم که کار سنجش سلامت کلاس اولیها و ارائه خدمات توانبخشی در حوزههای نقص توجه، اختلال یادگیری و هیجانی و رفتاری و دیرآموز به دانشآموزان را انجام میدهند.
وی افزود: شرایط پذیرش نوآموزان پیش دبستانی را به صورت رایگان در این مراکز فراهم کردیم و نوآموزان در صورت تشخیص اختلال از خدمات آموزشی و توانبخشی این مراکز با رویکرد بهنگام به صورت رایگان استفاده میکنند؛ همچنین بخشی از نیروهای کاردرمان و گفتار درمان که به تازگی استخدام شدند، در این مراکز ساماندهی میشوند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد: وقتی شدت و نوع معلولیت دانشآموزان استثنایی مشخص شد باید اعلام شود که آیا در مدارس عادی باشد یا استثنایی؟
وی ادامه داد: در همین راستا کمیته جایدهی آموزشی در مراکز جامع ایجاد شده است که معلم مرتبط، نیروی توانبخشی، خانواده، نماینده مدیران منطقه و فردی که کار تست و آزمون دانش آموز را انجام داده است در آن حضور دارند و نوع مدرسه، نظام آموزشی و خدماتی را که دانشآموز نیاز دارد، مشخص میکنند؛ به عنوان مثال کودکی، اوتیسم است و با توجه به شرایطش مشخص میشود که در مدرسه عادی درس بخواند یا مدارس ویژه اوتیسم.
طریفی حسینی با اشاره به نظام ارجاع، گفت: در اختلالات یادگیری، دیرآموزی، اختلالت هیجانی و رفتاری و بیش فعالی، دانشآموزان در مدارس عادی توسط معلمان شناسایی میشوند و مداخله مختصری توسط معلم در کلاس درس ارائه میشود و اگر پاسخی دریافت نکرد، به مراکز جامع برای مداخلات تخصصی سطح بالاتر ارجاع میشود.
وی اضافه کرد: هماکنون در حال آموزش معلمان ابتدایی سراسر کشور هستیم و در گام نخست ۹۵ هزار نفر هدفگذاری شدند و آموزش مدرسان استانی انجام شده و برنامه در حال اجراست.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: تأکید داریم، دانشآموزان آسیب دیده بینایی، شنوایی معلول جسمی و حرکتی و اوتیسم سطح بالا، در مدارس عادی و در کنار دانشآموزان عادی تحصیل کنند.
وی اضافه کرد: خیرین پذیرفتند ۳۰۰ مدرسه بزرگ را در سال تحصیلی جاری مناسب سازی فیزیکی انجام دهند همچنین معلمان مدارس عادی در مدرسه استثنایی حضور یافته و در یک برنامه عملی، مهارت لازم برای کار با این دانشآموزان را دریافت کنند.
طریفی حسینی درباره ایجاد رشته امور خدمات عمومی و موسیقی برای دانشآموزان کمتوان ذهنی گفت: از مهر سال آینده این دو رشته به مدارس استثنایی اضافه میشود؛ همچنین در حال بررسی برای ایجاد رشته گیاهان دارویی، کمک پیرایشگری، کمک سراجی و دستیاری کشاورزی شهری هستیم.
وی با اشاره به اشاره به ایجاد رشته جدید در ۸۰ هنرستان بیان کرد: منابع مالی لازم برای تأمین معلمان و تجهیز هنرستانها اختصاص یافت.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به جذب معلم پرورشی در مدارس استثنایی، بیان کرد: میانگین جمعیت دانشآموزان در مدارس استثنایی حدود ۵۰ نفر است و از دوره پیش دبستانی تا متوسطه را شامل میشود.
وی ادامه داد: به دلیل جمعیت اندک، امکان تخصیص مربی پرورشی را نداشتیم و با هماهنگی وزارتخانه امکان تخصیص مربی امور تربیتی و پرورشی به مدارس استثنایی فراهم شد.
طریفی حسینی درباره سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی بیان کرد: شهرداریها در سطح کشور حدود ۱۰۰ میلیارد تومان تعهداتی را در حوزه سرویس دانش آموزان استثنایی داشتند و تا کنون ۵۳ میلیارد تومان به صورت مستقیم یا ارائه خدمت به دانشآموزان محقق شد و مابقی تا پایان سال تحقق خواهد یافت.
وی افزود: برخی استانها خیلی خوب در حوزه سرویس مدارس ورود کردند؛ به عنوان مثال در استان هرمزگان در ۴۳ شهر حداقل ۵۰ درصد هزینه ایاب و ذهاب مدارس را اختصاص یافت و در کرمانشاه ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تعهد دادند که این رقم در اختیار مدارس قرار گرفت؛ همچنین در شهر تهران ۳۵ میلیارد تومان توسط شهرداری محقق شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۲۰ استان در حوزه سرویس مدارس همکاری خوبی داشتند، اضافه کرد: استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، شهرستانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کرمان، کرمانشاه، مازندران، مرکزی، همدان و یزد همکاری مناسبی داشتند.
وی ادامه داد: ۸۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان آموزش و پرورش استثنایی تخصیص یافته است که این رقم باید در حوزه آموزشی، پرورشی و خدماتی هزینه میشد، چون ارائه امور خدماتی جزو وظایف سازمان نیست و انتظار این است با همراهیهای موجود، سال تحصیلی جاری بدون مشکل در حوزه سرویس مدارس پیش برود.
طریفی حسینی درباره سنجش کودکان از ۴ سال تمام در مراکز سنجش گفت: خانوادهها دقت داشته باشند تا اگر تفاوتی را میان فرزند خود با سایرین متوجه شدند به ویژه در حوزه فرایند رشد و رفتار کودک، بهموقع و قبل از دوره پیش دبستانی به مراکز جامع سنجش مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: هم اکنون ۲۵ هزار دانشآموز در ۴ گروه معلولیت آسیب بینایی، شنوایی، جسمی و حرکتی و اوتیسم سطح بالا، در مدارس عادی در کنار دانشآموزان عادی تحصیل میکنند و مدیران مدارس را آموزش دادیم برای آنکه اصول کار با دانشآموزان استثنایی را به معلمان آموزش داده و محیط مدرسه را مناسب سازی کنند به عنوان مثال کلاس این دانشآموزان در طبقه اول باشد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: کار سنجش حدود ۷۰۰ هزار نفر یعنی ۵۰ درصد نوآموزانی که مهر سال آینده به کلاس اول میروند، انجام شده است و تا پایان سال کار یک میلیون نفر را انجام خواهیم داد و ۶۰۰ هزار نفر در سه ماهه ابتدای سال آینده انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: تا خرداد، پرونده سنجش را خواهیم بست و این وضعیت باعث شده است اگر کودکی دیرآموز تشخیص داده شود در طول تابستان فرصت ورود آموزشی را داشته باشیم.
- ✔هزاران شرکت خصوصی ، دولتی و مجموعه اقتصادی از سراسر کشور در حال استخدام
- ✔دهها هزار کارجو با مهارتها و تخصصهای متنوع ؛ از کارآموز تا فوق تخصص
- ✔اطلاع رسانی جدیدترین اخبار استخدامی خصوصی و دولتی
- ✔ثبتنام رایگان ، سریع و آسان
- ✔مجوز رسمی وزارت کار